ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

AddThis Social Bookmark Button

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (16/5/2011)
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ - ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ: Σημειώσατε 1

Δεν είμαι θαυμαστής του Αμερικανικού Administration και ιδιαιτέρως της εξωτερικής του πολιτικής. Δεν μπόρεσα όμως να αποφύγω, ακούγοντας τη χθεσινή είδηση, τη σύγκριση των χειρισμών στις υποθέσεις του κ. Στρος Καν του Δ.Ν.Τ. εκεί και του κ. Χριστοφοράκου της Siemens εδώ.
Όπως παλαιότερα στην υπόθεση του ατυχούς ομογενούς κ. Λάλα υπαλλήλου της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα που σάπισε στις φυλακές τους, σαν κατάσκοπος της Ελλάδας εκεί και προσφάτως στην περίπτωση των ευτυχών υπαλλήλων της CIA (στο Λάγκλεϊ) και των συνεργατών τους στην Ελλάδα, καθώς και της Vodafone στην υπόθεση των υποκλοπών εδώ.
Μια καθαρίστρια, λοιπόν, - πιθανώς-.μαύρη - αυτό για τους εγχώριους θαυμαστές της Κου - κλουξ - κλαν - θα βρει το δίκιο της αν, πράγματι, ο επικεφαλής του «παντοδύναμου» Δ.Ν.Τ. διέπραξε όσα εκείνη κατήγγειλε.
Εδώ ο κατηγορούμενος «αρχιερέας» των δωρεών ειδών κουζίνας και γραφείου αλλά και πολλών εκατομμυρίων ευρώ ως «μίζες» σε πλειάδα αγνώστων, επισήμως, πλην, όμως, «ευυπόληπτων» μελών της πολιτικής, οικονομικής και – βεβαίως - κοινωνικής μας ελίτ, κυκλοφορούσε ελεύθερος επί τριετία, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου Siemens. Συνέχιζε ανενόχλητος τη «δουλειά» του, βραβευόμενος, μάλιστα, δια χειρός του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας, φωτογραφιζόμενος δημοσίως  με τον Πρωθυπουργό της χώρας και επιφανή στελέχη του πολιτικού, επιχειρηματικού και «μιντιακού» μας κόσμου, μέχρις όταν αποφάσισε και με αστυνομική, παρακαλώ,  προστασία, να αναχωρήσει από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» επιστρέφοντας στις αγκάλες της μητρός Siemens! Πώς;
Απλώς είχε φροντίσει να «διαπραγματευτεί» και να «δώσει» τον κ. Τσουκάτο, βέβαιος, προφανώς,  όπως αποδείχτηκε ότι η δικαιοσύνη του κ. Σανιδά δεν επρόκειτο να στείλει και τους δυο «πακέτο» στον Κορυδαλλό. Όπως έκαναν οι γερμανοί εισαγγελείς στο Μόναχο με τους Σίκατσεκ και λοιπούς «μιζανθρώπους» της Siemens, όπως έκαναν ακόμα και στη μακρινή Νιγηρία, όπου από 2ετίας «Υπουργοί και Βασιλιάδες» βρίσκονται «πίσω από τα σίδερα.
Εντελώς διαφορετικά εννοώντας τα συμφέροντα της χώρας τους αλλά και τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών τους, τουλάχιστον, απέναντι σε οποιουσδήποτε ξένους και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα κινήθηκαν τότε οι αρχές στις ΗΠΑ εναντίον του «κατασκόπου» κ. Λάλα, θύματος του συγχρωτισμού ελλήνων με αμερικανούς αξιωματούχους, τον οποίο εγκατέλειψε στη τύχη του η τότε ελληνική κυβέρνηση και τώρα υπέρ της καθαρίστριας του Ξενοδοχείου SOFITEL.
Με την «ελλαδική», όμως,  έννοια του εθνικού συμφέροντος και της προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων των ελλήνων πολιτών κάποιοι «λειτουργοί» των τριών συντεταγμένων εξουσιών -εκτελεστικής, δικαστικής, νομοθετικής - «χάριν των διεθνών σχέσεων της χώρας», που την προτιμούν  «καρπαζοεισπράκτορα» παρά να ενοχλούνται οι ξένοι «φίλοι» της, αδιαφόρησαν αν δεν συγκάλυψαν το σκάνδαλο των υποκλοπών. Τη μέγιστη των μεταπολιτευτικών εγκληματικών υποθέσεων παραβίασης των ατομικών δικαιωμάτων της τηλεφωνικής επικοινωνίας και της προσωπικότητας των ελλήνων πολιτών και κατασκοπείας εις βάρος της εθνικής ασφάλειας της χώρας. Και το μεν σκάνδαλο Siemens δεν έχει ακόμη, οριστικώς, ταφεί, όπως πολλαπλώς προσπαθούν ποικιλώνυμα και ενεχόμενα πολιτικά και επιχειρηματικά κέντρα. Η κατάληξη, όμως, του σκανδάλου των υποκλοπών αποτελεί εθνική ντροπή.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε το πρόστιμο των 80 εκατομμύριων ευρώ που επέβαλε η Ανεξάρτητη - εκ του Συντάγματος και, όπως αποδείχτηκε,  εκ των πράξεων της - Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (Α.Δ.Α.Ε.).  Ο πολύς κόσμος, όμως, δεν το γνωρίζει. Γνωρίζει και υφίσταται τον καταιγισμό των διαφημίσεων της Vodafone σε όλα σχεδόν τα Μ.Μ.Ε. Και το άκρον άωτον: Η εισαγγελία Αθηνών αρνείται να χορηγήσει στοιχεία της σχετικής δικογραφίας σε πρόσωπα, που παρακολουθούνταν τα τηλέφωνά τους και δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματά τους, ως υπόπτων τρομοκρατικής δράσης. Καταργείται, έτσι, και το ατομικό τους δικαίωμα να διεκδικήσουν την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψής τους στα ελληνικά και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Δυστυχώς, το πρόβλημα της χώρας δεν είναι μόνο οικονομικό, ούτε, απλώς, δημοσιονομικό. Είναι πρόβλημα λειτουργίας της Δημοκρατίας και των θεσμών της και ελλείμματος δημοκρατικών αρχών και ηθικών αξιών – κι αυτό δεν αποτελεί ηθικολογία!...

Additional information