ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VETO ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 1974

AddThis Social Bookmark Button

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ VETO ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 1974 (1/9/2010)

Η 3η Σεπτέμβρη του 1974, είναι η αφετηρία αγώνων και προσφοράς για το λαό μας. Είναι μια ημέρα που γεμίζει με υπερηφάνεια όλους όσοι την ζήσαμε, όλους όσοι βρεθήκαμε δίπλα στον Ανδρέα στην ιστορική ώρα της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ.


Το ΠΑΣΟΚ, από τις 3 του Σεπτέμβρη, μέχρι σήμερα, απέδειξε και αποδεικνύει ότι είναι η παράταξη της εθνικής ενότητας και ευθύνης, της δημιουργίας και της προόδου. Με αφετηρία την πρώτη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, μετά τις εκλογές της 18ης Οκτώβρη 1981, το ΠΑΣΟΚ οικοδόμησε το κοινωνικό κράτος, κατοχύρωσε κράτος δικαίου, απελευθέρωσε τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και οδήγησε την Ελλάδα σε μια πορεία ανάπτυξης και θεσμικού εκσυγχρονισμού.
Αυτή η πορεία, διακόπηκε δύο φορές από τη Δεξιά. Με το «βρώμικο '89» έως το 1993 και με την Καραμανλική «παλινόρθωση» το 2004 ως το 2009.
Ο λαός μας πλήρωσε ακριβά την Μητσοτακική καταιγίδα επί τρεισήμισι χρόνια και την Καραμανλική λαίλαπα, επί πεντέμισι χρόνια. Για άλλη μια φορά, όπως μετά το 1994 με τις κυβερνήσεις Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη καλείται και τώρα το ΠΑΣΟΚ, με την κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου, παραλαμβάνοντας πιο πολλά ερείπια, να ανοικοδομήσει Κράτος, Οικονομία, Κοινωνική Δικαιοσύνη.
Δε θα κριθούμε, όπως κάποιοι ελπίζουν, από την πολιτική έκτακτης ανάγκης που εφαρμόζεται σήμερα για να σωθεί στο χείλος του γκρεμού η εθνική μας Οικονομία.
Θα κριθούμε από την έκβαση αυτής της μάχης και από την επιτυχία της επόμενης φάσης, από την «αντεπίθεση» που θα φέρει ανάπτυξη, αύξηση του εθνικού προϊόντος και δίκαιη αναδιανομή. Σ' αυτή τη δεύτερη φάση, θα αντιληφθούν όλοι ότι οι αξίες μας, οι ιδέες μας και η ενότητά μας, δεν υποχώρησαν.
Παραμένουν η πυξίδα που κατευθύνει τη δράση μας και χάρη σ' αυτήν κατορθώνουμε επί τρεισήμισι δεκαετίες να ξεπερνάμε και τα λάθη που αναπόφευκτα συνοδεύουν μια δυναμική πορεία.
Ο λαός μας, γνωρίζει ότι, παρά τα λάθη τακτικής ή και τα στίγματα ελαχίστων προσώπων που σκίασαν το ξεκάθαρο όραμά μας, παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια, ο δρόμος του για την εθνική ανεξαρτησία, τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη είναι ταυτισμένος με το ΠΑΣΟΚ!

Additional information