Καλωσόρισμα

AddThis Social Bookmark Button

Καλώς όρισες.

Σε ευχαριστώ που διάλεξες να επικοινωνήσεις μαζί μου. Με τιμά η επιλογή σου. Πιστεύω στην αξία αυτής της επικοινωνίας γιατί πιστεύω και στην αξία του διαλόγου. Πάντοτε. Και ιδιαίτερα τώρα. Σε αυτή τη δύσκολη εποχή για την πατρίδα και για τη δημοκρατία μας, πιστεύω ότι ο διάλογος είναι ο μόνος τρόπος να βγούμε από την πολύμορφη κρίση με την κοινωνία ενωμένη, με τους πολίτες όρθιους, με την εθνική μας κυριαρχία ακέραιη.

Τα τελευταία δύο χρόνια περίσσεψε ο δογματισμός ή η λογική της “μιας και μόνης αλήθειας καθενός”. Περίσσεψαν οι κραυγές, οι αφορισμοί και οι ακρότητες που υπονομεύουν το αύριο της Ελλάδας.

Τώρα, βρισκόμαστε μπροστά σε μια επιλογή ευθύνης. Δεν κρίνεται μόνο το ποιος θα κυβερνά και ποιος θα αντιπολιτεύεται στην επόμενη Βουλή. Κρίνονται πολύ περισσότερα.

Κρίνονται οι προοπτικές της οικονομίας και οι αντοχές των πολιτών. Κρίνεται η θέση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κρίνεται το μέλλον των Ελλήνων για πολλές δεκαετίες. Η θετική εξέλιξη στα κρίσιμα αυτά ζητήματα προϋποθέτει ένα μεγάλο, καθαρό ΝΑΙ: Στις δυνάμεις που υποστηρίζουν να επαναθεμελιωθεί το Κοινωνικό Συμβόλαιο πάνω σε νέες, υγιείς και δημοκρατικές βάσεις.

Στις δυνάμεις που πιστεύουν στην κοινωνική συνοχή, στην αλληλεγγύη των γενεών, στο κοινωνικό κράτος, στη δίκαιη κατανομή του εθνικού πλούτου. Στις δυνάμεις που παλεύουν για την διαρκή Αλλαγή στο κράτος, στην κοινωνία, στην οικονομία.

Αυτές οι δυνάμεις συγκροτούν διαχρονικά τη μεγάλη προοδευτική, δημοκρατική παράταξη που εκφράζεται κυρίαρχα από το ΠΑΣΟΚ. Αυτό το ΠΑΣΟΚ, με τα λάθη και τις παλινωδίες του, αλλά και με την ανεκτίμητη συμβολή του στην εθνική και κοινωνική πρόοδο, από το 1974 μέχρι σήμερα.

Το ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του υπό τον Ανδρέα Παπανδρέου, στις 3 Σεπτέμβρη 1974 μέχρι σήμερα, αγωνίζεται ενάντια στις αναχρονιστικές δυνάμεις του δεξιού πολιτικού και κοινωνικού κατεστημένου και στα συγκεκριμένα ολιγαρχικά συμφέροντα που θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μια πλήρως ελεγχόμενη «δημοκρατία της σιωπής» από τη μια πλευρά και από την άλλη, αντιμετωπίζει τη διαρκή πλαγιοκόπηση από μια αντιευρωπαϊκή, δήθεν επαναστατική, παραδοσιακή αριστερά, νοσταλγό εποχών και συνθηκών αναντίστοιχων προς τη σημερινή ελληνική και διεθνή πραγματικότητα.

Έμαθα στη ζωή μου να μάχομαι γι’ αυτά που πιστεύω. Στα εύκολα και, κυρίως, στα δύσκολα.

Είναι πια αργά για μένα να αλλάξω.

Είναι πια αργά για μένα να «κάνω πίσω», να εγκαταλείψω την πιο κρίσιμη μάχη για την Πατρίδα μου και την Παράταξή μου.

Θα δώσω κι αυτή την μάχη, όπως όλες της ζωής μου, με την ίδια απόφαση, με τον ίδιο σκοπό: να ενισχύσω, όσο μπορώ, όσο οι πολίτες της Β΄Αθήνας το θελήσουν, την επιρροή και την ακτινοβολία του ΠΑΣΟΚ.

Θα δώσω τη μάχη, όπως πάντα, για τη Νίκη του ΠΑΣΟΚ. Για να ξανασμίξει αγωνιστικά με τις αστείρευτες και δημιουργικές λαϊκές δυνάμεις, να απαλλαγεί από όποια ανάξια πρόσωπα και λαθεμένες επιλογές τους. Το ΠΑΣΟΚ είναι η δύναμη που μπορεί να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις για τη σωτηρία της πατρίδας και του λαού μας.

Additional information