Έκκληση στον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των κομμάτων να συνέλθουν για τις εξελίξεις στην Κύπρο 4-11-2014

AddThis Social Bookmark Button

 Δελτίο Τύπου                                                                                    

 

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Β΄ Αθήνας ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης, σε ομιλία του απόψε στη Βουλή τόνισε τα εξής:

«Λύπη προκαλεί στους απλούς πολίτες το γεγονός ότι, ενώ οι εξελίξεις στη θαλάσσια περιοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας θα έπρεπε να μας κρατούν όλους σε εγρήγορση για κάθε ενδεχόμενο αυτό δε φαίνεται προς τα έξω ότι συμβαίνει. Η έκκληση την οποία, για έκτη φορά εντός των τελευταίων ημερών, απευθύνω μέσω της Βουλής, εκφράζοντας, νομίζω, όχι μόνο τη δική μου άποψη, προς τον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των κομμάτων, είναι να συνέλθουν υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Να προετοιμαστεί αυτή η σύσκεψη, ώστε να μην τοποθετηθεί καθένας με αστερίσκους και επιφυλάξεις επί του Εθνικού αυτού προβλήματος.

Να διατυπωθεί και να σταλεί παντού το μήνυμα ότι εδώ είμαστε, ανεξαρτήτως των εσωτερικών μας προβλημάτων και διαφωνιών μας και της οικονομικής κρίσης, ενωμένοι ως έθνος για κάθε ενδεχόμενο. Δεν είναι πολεμοχαρής αυτή η έκκληση. Αντιθέτως, πρέπει να λάβουν αυτό το μήνυμα και οι απέναντι, αλλιώς αποθρασύνονται.

Πιστεύω, ότι και η Κυβέρνηση και τα κόμματα και ολόκληρος ο ελληνικός λαός έχουν το ίδιο φρόνημα αλλά, επαναλαμβάνω, αυτό πρέπει να καταστεί γνωστό και εκτός της χώρας».

 

Additional information