Ο Απ.Κακλαμάνης για την πρόθεσή του να καταψηφίσει την τροπολογία περί εξαίρεσης του ΕΝΦΙΑ από τη ρύθμιση των 100 δόσεων και για την υποβάθμιση του Κοινοβουλίου από υπουργούς 13-11-14

AddThis Social Bookmark Button

IMG 2012 07 08 9 356Δελτίο Τύπου

Tη ρητή δέσμευση των «συστημικών» τραπεζών να μην μεταβιβάσουν τις ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις τους («κόκκινα δάνεια») προς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της αλλοδαπής, ζήτησε σήμερα ο πρώην Προέδρος της Βουλής και βουλευτής Β΄ Αθήνας-ΠΑΣΟΚ, κ. Απόστολος Κακλαμάνης, μιλώντας στην Ολομέλεια του Σώματος.

Ο κ. Κακλαμάνης, αναφερόμενος στην απόφαση της σημερινής Διάσκεψης των Προέδρων να προβεί σε διάβημα προς τον Πρωθυπουργό για την απαράδεκτη τακτική υπουργών να μην εμφανίζονται στο Κοινοβούλιο ή να καταθέτουν αντισυνταγματικές και εκπρόθεσμες τροπολογίες, με αφορμή και την μη προσέλευση στη Βουλή για 5η συνεχόμενη φορά του υπουργού Οικονομικών κ. Χαρδούβελη, προκειμένου ο τελευταίος να απαντήσει σε ερωτήσεις βουλευτών, τόνισε χαρακτηριστικά: «Η συστηματική αυτή υποβάθμιση του ρόλου του Κοινοβουλίου από την κυβέρνηση εξοπλίζει με θράσος τους οποιουσδήποτε υπαλλήλους της «τρόϊκα» να επιβάλουν τις οποιεσδήποτε παράλογες απαιτήσεις τους».

Αναφερόμενος, τέλος, στο ζήτημα που ανέκυψε με την τροπολογία με την οποία εξαιρούνται από τη ρύθμιση των 100 δόσεων όσοι φορολογούμενοι πλήρωσαν εγκαίρως τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Κακλαμάνης επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να την υπερψηφίσει.

Απαντώντας αργότερα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Κακλαμάνης τόνισε ότι: «Δεν κάνω «αντάρτικο», πράττω πάντοτε κατά συνείδηση, όπως επιτάσσουν το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής για κάθε εκλεγμένο εκπρόσωπο του λαού».

Additional information