Διευκρινιστική δήλωση για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 10-1-15

AddThis Social Bookmark Button

Δελτίο Τύπου

 

Δήλωση Απόστολου Κακλαμάνη

«Παραμένω ενεργός ιδεολογικά και πολιτικά. Δε συμμετέχω ειδικώς στις Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Εργάζομαι για την ενότητα της παράταξής μας.»

Προέρχομαι ως γνωστόν, από την τελευταία, ίσως, των μεταπολεμικών γενεών για τις οποίες η ενασχόληση με τα κοινά, η πολιτική ήταν βιωματική υπόθεση ιδεών και αξιών, για τις οποίες διακινδύνευε κανείς, συχνά, και τη ζωή του. Δεν ήταν καριέρα, ούτε ευκαιρία πλουτισμού ή κοινωνικής ανέλιξης, όπως νομίζουν πολλοί στην παρακμιακή εποχή μας.

Η χθεσινή (9/1) δήλωσή μου παρερμηνεύτηκε προφανώς και εμφανίστηκε σε ορισμένα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, με τίτλους όπως «αποχωρεί», ή «εγκαταλείπει», ή «τέλος η πολιτική για τον Απόστολο Κακλαμάνη».

Όμως τίποτε από αυτά δε δικαιολογεί, νομίζω, η δήλωση – έκκληση ενότητας της παράταξής μας, με την οποία ζήτησα «ν’ αποφευχθούν απαξιωτικές, άδικες και διχαστικές βολές ανάμεσα σε όσους ταχθούν είτε με το ΠΑΣΟΚ υπό τον Ε. Βενιζέλο, είτε με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών υπό τον Γ. Παπανδρέου και να αγωνιστούμε για τη διεύρυνση της κοινωνικής μας βάσης, επαναφέροντας σ’ αυτή όσους παρέσυρε στη Δεξιά ή την «Αριστερά» η δημαγωγία και οι συκοφαντίες των αντιπάλων μας».

Κατέληξα στη δήλωσή μου σαφώς και επί λέξει: Σε αυτή τη γραμμή εμμένοντας… δηλώνω ότι θα συνεχίσω να είμαι ενεργός ιδεολογικά και πολιτικά και για να την υπηρετήσω πιο αποτελεσματικά, δε θα συμμετάσχω ειδικώς σε αυτές τις εκλογές και προσβλέπω στη συνάντηση όλων μας και πιο πολλών από την επομένη στους κοινούς αγώνες που οφείλουμε να δώσουμε μαζί για την πατρίδα και το λαό μας.

Additional information