Δελτίο Τύπου 23-1-15

AddThis Social Bookmark Button

 

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης δήλωσε τα εξής:

«Με έκπληξη άκουσα σήμερα τον κ. Αλ. Τσίπρα στη διακαναλική του συνέντευξη να δίνει την ίδια περίπου απάντηση, που έδινε στην πράξη η κυβέρνηση Σαμαρά για το θέμα της μεγάλης φοροδιαφυγής κεφαλαίων που διέρρευσαν  από την Ελλάδα στο εξωτερικό η οποία, ως γνωστόν, συνεχίζεται!

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και τα άλλα κόμματα, γνωρίζουν την πρότασή μου, που εκκρεμεί επί μήνες στη διαλυθείσα Βουλή, η οποία δεν απαντήθηκε ποτέ από την κυβέρνηση και δεν υποστηρίχθηκε από την αντιπολίτευση: Να νομοθετηθεί μαχητό τεκμήριο -αναλόγως προς τα τεκμήρια διαβίωσης- υπέρ του Δημοσίου, ότι θεωρούνται ως μη φορολογηθέντα, εμβάσματα ή καταθέσεις πάνω από ένα σημαντικό ποσό, που θα οριστεί, εφόσον αυτά υπερβαίνουν σε μεγάλο βαθμό τα δηλωθέντα εισοδήματα του υπόχρεου.

Η κυβέρνηση Σαμαρά ισχυριζόταν ότι «γίνεται έλεγχος» στις περίφημες καταστάσεις (λίστες). Tο ίδιο επανέλαβε -μάλιστα μίλησε για επανέλεγχο των σχετικών καταστάσεων- ο κ. Τσίπρας! Όμως, μόνο για την κατάσταση της Τράπεζας της Ελλάδος, 24.450 μεγάλων εμβασμάτων και την κατάσταση της Αρχής για το «ξέπλυμα» προϊόντων οικονομικού εγκλήματος (δηλώσεις προς καταθέσεις 1:5!), με τον ρυθμό που ακολουθείται για 1:1 των υπόχρεων με το βάρος της αποδείξεως υπέρ του και όχι υπέρ του Δημοσίου, απαιτούνται, κατά τον Γενικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ, για να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι… 150 χρόνια!

Additional information