Δήλωση Απόστολου Κακλαμάνη 3/4/2015

AddThis Social Bookmark Button

logo el

Δελτίο Τύπου                                                            Αθήνα, 3/4/2015

Δήλωση του πρώην Προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη

Οι Έλληνες «Βουρβόνοι» και η «Εξεταστική»

«Δεν έμαθαν τίποτε, δεν ξέχασαν τίποτε!...». Η φράση του Ταλεϋράνδου, για τους τρεις Βουρβόνους βασιλιάδες – πριν και μετά τη Γαλλική Επανάσταση -  ταιριάζει και για τους  ηγέτες της τωρινής  αριστεροδεξιάς συγκυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου. Επίγονος των Χ. Φλωράκη και Λ. Κύρκου ο πρώτος και μαθητής του Κων/νου Μητσοτάκη ο δεύτερος, «δεν έμαθαν τίποτε» από το ΛΑΘΟΣ – όπως παραδέχτηκαν εκείνοι – αλλά και «δεν ξέχασαν τίποτε» από αυτό!

Σχεδίασαν κι αυτοί την ίδια επιχείρηση. Τότε, τη βάφτισαν « κάθαρση». Τώρα, «Μνημόνιο». Ο στόχος ο ίδιος. Το ΠΑΣΟΚ, η Ιστορία του, η προσφορά του στη χώρα και τον ελληνικό λαό. Τον λαό που νομίζουν, καθώς δημαγωγούν, οξύνοντας και καπηλευόμενοι τη δυστυχία του επί 5 χρόνια τώρα, ότι περιήλθε πλέον, σε κατάσταση «αυτοκτονικού ιδεασμού» και τους ψήφισε για να τον πάνε να «χορέψει το χορό του Ζαλόγγου»! Και τη χώρα που, ύστερα από 5 χρόνια, οδηγούν και πάλι, μαζί με την ακατανόητη αντιπολίτευση, ιδίως των Σαμαρά- Βενιζέλου, στο χείλος της καταστροφής. Στην «αναπόφευκτη χρεοκοπία»  (ψήφισμα Ευρωκοινοβουλίου 13-3-2014), που ανέκοψε το 2010 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παίρνοντας και το τεράστιο πολιτικό κόστος, που  εισέπραξαν σε ψήφους όσοι ξεσήκωναν τα αγανακτισμένα και μη πλήθη, καταστρέφοντας «πατριωτικά» την τουριστική βιομηχανία μας και πολιορκώντας «δημοκρατικά» για «να καεί το μπ… η Βουλή».       

Οδηγούν τη χώρα ξανά κατά κρημνών, γιατί δεν τολμούν να αναλάβουν κι αυτοί την ευθύνη και το πολιτικό κόστος να πουν στον λαό την αλήθεια, να κλείσουν, πριν είναι αργά, τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές έξω και, για να απαλλαγούμε κάποτε από αυτούς, να χτυπήσουν μέσα τη φοροδιαφυγή των εκατοντάδων δις € που «παρκάρουν» στις ξένες τράπεζες, την πολιτική διαφθορά και το τραπεζοεκδοτικό σύμπλεγμα, αυτές τις τρεις – όχι μια! – «Λερναίες  Ύδρες»!

Τότε, στο «βρώμικο ‘89», ούτε τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ πέτυχαν, ούτε τον ηθικό θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου. Γιατί, η δημοκρατική συνείδηση της κοινωνικής μας βάσης, παραμέρισε τους κενόδοξους μικρούς «κορυφαίους», που επείγονταν για τη διαδοχή του Ανδρέα, συσπειρώθηκε, αντιστάθηκε και το ΠΑΣΟΚ αναστήθηκε. Το ίδιο θα γίνει και τώρα.

Η κατακερματισμένη σε «αρματολίκια» παράταξή μας θα επανασυσπειρωθεί γύρω από τις αξίες της Διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη, απαλλασσόμενη  από «αρχηγούς», «δελφίνους» και «δελφινάκια»…

Οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος και όσοι άλλοι επίδοξοι νεκροθάφτες,  θα μείνουν με τα φτυάρια στο χέρι.

Το ένα, ενιαίο και χωρίς ψευδώνυμα ΠΑΣΟΚ θα επιβιώσει κι αυτής της συνωμοσίας. Όπως  θα επιβιώσει και η Πατρίδα, έστω κι αν την ώρα του μεγάλου κινδύνου, όσοι έχουν την ευθύνη να την κρατήσουν όρθια «περί άλλα τυρβάζουν!».

Βουλή των Ελλήνων, 100 21 Αθήνα

Τηλ.: 210 - 373.3970, Fax: 210 – 373.3580

E-mail: ak@apkaklamanis.gr

Additional information