Δήλωση Απόστολου Κακλαμάνη για το δημοψήφισμα 2/7/2015

AddThis Social Bookmark Button

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, με δήλωσή του που ακολουθεί, απευθύνει έκκληση υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, καταλήγοντας ως εξής:

«Κάτω από τις συνθήκες αυτές, ποιο είναι το ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ καθήκον, όλων των δημοκρατικών πολιτών και κομμάτων, όπως του ΠΑΣΟΚ, του ΚΙΔΗΣΟ και όλων των άλλων ομάδων και παραγόντων της ευρύτερης προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης;

 Είναι: 1) ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ  όλων μας για την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη. Χωρίς το δικό μας ΝΑΙ να σημαίνει ΝΑΙ στην  ανύπαρκτη πρόταση των δανειστών ή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τα 7,9+ δις €, που δεν τόλμησαν να φέρουν στη Βουλή οι, άνευ πειθαρχημένου στρατού, «στρατηλάτες» Τσίπρας και Καμμένος.

2) Να αποτρέψουμε τη διολίσθηση της πατρίδας μας σ’ έναν νέο ΔΙΧΑΣΜΟ, στον οποίο οδηγούν το λαό μας η Δεξιά και η «Αριστερά» με τα καινούρια ΜΕΤΩΠΑ που στήνουν.

 ΟΧΙ στον αναχωρητισμό και την επιστροφή στο βαλκανικό και πρώην οθωμανικό παρελθόν που επιζεί, δυστυχώς, στο DNA πολλών.

Και ΟΧΙ στα ΜΕΤΩΠΑ ενός νέου διχασμού.

ΝΑΙ στην Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη. ΝΑΙ στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΙΡΗΝΗ.»

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Κακλαμάνη έχει ως εξής:

                                     

«Όταν η ανευθυνότητα και ο παραλογισμός κυριαρχούν στην κορυφή, το βάρος της ευθύνης και του ορθολογισμού μεταφέρονται, εκ των πραγμάτων, στους απλούς πολίτες. Ανακτούν τον ρόλο του νοικοκύρη που, έστω κι αργά, διαπιστώνει το τραγικό του λάθος, να εκχωρήσει «εν λευκώ», σχεδόν, αυτόν τον ρόλο σε ανεύθυνους, και επιπόλαιους πολιτικούς διαχειριστές. Τέτοιοι πολιτικοί, οδήγησαν τη χρεοκοπημένη, το 1887, Ελλάδα, στον καταστρεπτικό πόλεμο με την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Και ο νοικοκύρης-λαός, σε κατάσταση «εθνικής τύφλωσης», τους ακολούθησε και πλήρωσε την ήττα και τις αποζημιώσεις που αξίωσε ο Σουλτάνος.

Εδώ φθάσαμε, γιατί κάποιοι πολιτικοί, ως Πρωθυπουργοί με τους υπουργούς τους επί των Οικονομικών, άλλοτε δεν τόλμησαν κι άλλοτε δε θέλησαν να καταπολεμήσουν την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ οι πρώτοι και τη ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ οι δεύτεροι.

Είναι οι δύο εθνικές ντροπές μας που μας διασύρουν σε όλη την Ευρώπη, που γνωρίζει ότι, από την έναρξη της κρίσης, το 2008, μέχρι προχθές, 100ντάδες δις €, ανέλεγκτα κι αφορολόγητα, διέρρευσαν στο εξωτερικό.

Ως εδώ φθάσαμε, γιατί τέτοιοι πολιτικοί οδήγησαν τον λαό, το 1920, στο Δημοψήφισμα επαναφοράς του Βασιλιά Κωνσταντίνου, γαμπρού του γερμανού αυτοκράτορα και εχθρού των Αγγλογάλλων συμμάχων μας και νικητών στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αποτέλεσμα: Απομόνωσαν την Ελλάδα από τους συμμάχους της, που εξαγριώθηκαν με την επαναφορά του Κωνσταντίνου και η «συλλογική τύφλωσή» μας, πληρώθηκε με τη Μικρασιατική Καταστροφή!

 Τέτοιοι πολιτικοί, τέτοιες μέρες, το 2010, αρνήθηκαν να «βάλουν πλάτη» στην προσπάθεια της  νόμιμης κυβέρνησης της χώρας, ν’ αποτρέψει τον άμεσο κίνδυνο της αναπόφευκτης και άτακτης χρεοκοπίας – όπως έκαναν οι Ιρλανδοί, Πορτογάλοι, Ισπανοί ομόλογοί τους και κατόρθωσαν να βγουν και πάλι οι χώρες τους στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Οι «δικοί μας», έστησαν ένα αριστεροδεξιό «ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ», άλλοι για να γίνουν αρχηγοί κομμάτων και πρωθυπουργοί, άλλοι για να γίνουν υπουργοί, βουλευτές κι ευρωβουλευτές κ.ά.. Γι’ αυτό επωφελήθηκαν, το λιγότερο, όταν καιγόταν η Αθήνα από τους «μπαχαλάκηδες» και πολιορκούνταν το κοινοβούλιο για «να καεί το ‘μπορντέλο’ η Βουλή» από τους παντός χρώματος φασίστες.

Τώρα, αφού έφεραν τη χώρα, όχι στην ίδια, όπως το 2010, ούτε σε χειρότερη αλλά, στη χείριστη κατάσταση, η «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση προκήρυξε δημοψήφισμα και οι κύριοι Τσίπρας, Καμμένος και Μιχαλολιάκος καλούν τον λαό να πει όχι. Σε τι;

Σε μια πρόταση, που δεν υπάρχει καν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, που εγκατέλειψαν οι κύριοι Τσίπρας και Βαρουφάκης; Για να κάνουν ξανά διαπραγματεύσεις; Με ποιον σκοπό; Για να προσθέσουν  στην πρότασή τους για τα 7,9 δις €, 1-2 δις ακόμη; Κι αν δε συμφωνήσουν οι ευρωπαίοι εταίροι, πού θα μας πάει  το νέο ΜΕΤΩΠΟ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Χρυσή Αυγή;

Αλλά, από την άλλη πλευρά, ο πρώην εταίρος - του ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ- μέχρι να γίνει πρωθυπουργός, κ. Σαμαράς, τι θέλει; Ένα άλλο ΕΘΝΙΚΟ – τώρα - ΜΕΤΩΠΟ; Γιατί; Για να επιβραβευτεί, επειδή, όπως ο προκάτοχός του στην ηγεσία της Ν.Δ.- μίλησε, επιτέλους!- που άφησε την «καυτή πατάτα» για τον επόμενο; Κι αυτός, ο κ. Τσίπρας, ανεύθυνος και πανικόβλητος, ακολουθεί τον ίδιο δρόμο, αφού χαράμισε ένα πεντάμηνο, ως πρωθυπουργός, οδηγώντας τη χώρα σε χρεοκοπία. Εκεί που στο παρά πέντε, μας έφτασε κι ο κ. Σαμαράς, αξιώνοντας, με όπλο τα ΖΑΠΠΕΙΑ του, να φύγει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τις διπλές εκλογές του 2012 για να γίνει πρωθυπουργός!

Κάτω από τις συνθήκες αυτές, ποιο είναι το ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ καθήκον, όλων των δημοκρατικών πολιτών και κομμάτων, όπως του ΠΑΣΟΚ, του ΚΙΔΗΣΟ και όλων των άλλων ομάδων και παραγόντων της ευρύτερης προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης;

Είναι: 1) ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ  όλων μας για την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη. Χωρίς το δικό μας ΝΑΙ να σημαίνει ΝΑΙ στην ανύπαρκτη πρόταση των δανειστών ή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τα 7,9+ δις €, που δεν τόλμησαν να φέρουν στη Βουλή οι, άνευ πειθαρχημένου στρατού, «στρατηλάτες» Τσίπρας και Καμμένος.

 2) Να αποτρέψουμε τη διολίσθηση της πατρίδας μας σ’ έναν νέο ΔΙΧΑΣΜΟ, στον οποίο οδηγούν το λαό μας η Δεξιά και η «Αριστερά» με τα καινούρια ΜΕΤΩΠΑ που στήνουν.

ΟΧΙ στον αναχωρητισμό και την επιστροφή στο βαλκανικό και πρώην οθωμανικό παρελθόν που επιζεί, δυστυχώς, στο DNAπολλών.

Και ΟΧΙ στα ΜΕΤΩΠΑ ενός νέου διχασμού.

ΝΑΙ στην Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη. ΝΑΙ στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΙΡΗΝΗ.»

Βουλή των Ελλήνων, 100 21 Αθήνα  Τηλ.: 210 - 373.3970, Fax: 210 – 373.3580 ak@apkaklamanis.gr 

Additional information