Δήλωση για τη φοροδιαφυγή και τις "νέες" εξαγγελίες αναποτελεσματικών ελέγχων 29/7/2015

AddThis Social Bookmark Button

ΔΗΛΩΣΗ  

του πρώην Προέδρου της Βουλής  Απόστολου Κακλαμάνη

                                               

    Αθήνα, 29/7/2015

Θέμα: Φοροδιαφυγή. Και «νέες» εξαγγελίες αναποτελεσματικών ελέγχων

                                     

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να φέρει διεθνώς το «στίγμα» της χώρας με την τερατώδη φοροδιαφυγή κεφαλαίων, που μεταφέρθηκαν προ και κατά τη διάρκεια της κρίσης στο εξωτερικό.

Ο υπουργός κατά της διαφθοράς και πρώην επικεφαλής της Αρχής για το «ξέπλυμα», κ. Νικολούδης, δήλωσε στις 20 Ιουλίου, ενώπιον του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα και του κ. Αλεξιάδη, αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών και πρώην συνδικαλιστή του κλάδου των εφοριακών, στην πολλοστή, κατά τα τελευταία χρόνια, σύσκεψη για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τα εξής: «Ξέρουμε και τα πρόσωπα και τα ποσά».

Ο κ. Νικολούδης, είναι μια από τις ολίγες επιτυχείς επιλογές του κ. Τσίπρα, γνωστός για την ευσυνειδησία του και, κυρίως, την αποτελεσματικότητά του, αν δεν τον …καταργούν, όπως έγινε από την κυβέρνηση Σαμαρά.

Ερωτάται, λοιπόν:

Ποιοι και χάριν ποιων μεγαλοφοροφυγάδων συνεχίζουν, με επαναλαμβανόμενες εξαγγελίες αναποτελεσματικών – και επιλεκτικών, προφανέστατα – ελέγχων, να αρνούνται τη μόνη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του κυριότερου, μαζί με την πολιτική διαφθορά αιτίου της παρακμιακής κατάστασης στην οποία περιέρχεται η  χώρα;

Γιατί, όπως έπραξε η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά, συνεχίζει και η σημερινή, υπό τον κ. Τσίπρα, να αρνείται την πρόταση όπως, κατ’ εφαρμογήν του άρθρου 65 της Συνθήκης της ΕΕ,  νομοθετήσει (μαχητό) τεκμήριο, ανάλογο των τεκμηρίων διαβίωσης, επίσης μαχητών, για μεγάλα κεφάλαια καταθέσεων, που έχουν «παρκαριστεί» στο εξωτερικό και με το οποίο θα φορολογηθούν, ως μη δηλωθέντα στις αρμόδιες φορολογικές αρχές, εκτός αν ο φορολογούμενος αποδείξει το αντίθετο;

Βουλή των Ελλήνων, 100 21 Αθήνα

Τηλ.: 210 - 373.3970, Fax: 210 – 373.3580

E-mail: ak@apkaklamanis.gr 

Additional information