Χαιρετισμός στην εκδήλωση του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Βουλής 29/1/2016

AddThis Social Bookmark Button

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29/1/2016  

“Η απαξίωση του Κοινοβουλίου και των άλλων δημοκρατικών μας θεσμών απειλεί τη λαϊκή κυριαρχία, στην οποία και μόνον στηρίζεται η αληθινή Δημοκρατία.

Σε ό,τι αφορά τη Βουλή, είναι καιρός ο απλός πολίτης να μην ξαναστέλνει εκεί, χειραγωγούμενος από τα ΜΜE και επιβραβεύοντας, όσους, με την ιδιοτελή, αλαζονική και χυδαία, συχνά, στάση τους, επιτρέπουν την κακόπιστη, φασίζουσα γενίκευση εις βάρος του θεσμού και των 300 βουλευτών. Η άγνοια της ανωτέρω απειλής για την ίδια τη Δημοκρατία, αλλά και τα οξυμμένα προβλήματα και αυτόθροα συναισθήματα πικρίας ή και οργής, εξηγούν τη συμμετοχή πολιτών σε πράξεις που σχεδιάζονται από πάσης μορφής αντιδημοκρατικά κέντρα. Όπως, η χθεσινή εικονική … «κηδεία» του πρωθυπουργού της χώρας, όπως ακριβώς και ο χαρακτηρισμός ως … «Τσολάκογλου» του, επίσης, νόμιμου πρωθυπουργού 2009-2011 ή ο χαρακτηρισμός ως «μπο…λου» της Βουλής, απειλουμένης, μάλιστα, «να καεί».” Τα ανωτέρω υπογράμμισε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, απευθυνόμενος στους υπαλλήλους της Βουλής, κατά την εκδήλωση κοπής της «Βασιλειόπιτας». Ο κ. Κακλαμάνης, στον οποίο έλαχε και το κομμάτι με το «φλουρί», πρόσθεσε τα εξής: “Έζησα, επί 40 χρόνια συνεχώς, ως βουλευτής, αλλά και στην υπόλοιπη ζωή μου, όπως ολόκληρη η γενιά μου και ο λαός μας, καλές και πολύ πιο κακές από τη σημερινή περιόδους. Μόνον η αίσθηση μεγάλων κινδύνων και συχνά πολύ καθυστερημένα, δυστυχώς, μπορούσε, πριν συντελεστούν, να ενώσει το έθνος. Δεν πρέπει να φθάσουμε και πάλι ως εκεί, πριν κάνουμε το αυτονόητο.”

Βουλή των Ελλήνων, 100 21 Αθήνα Τηλ.: 210 - 373.3970, Fax: 210 – 373.3580 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Additional information