Δήλωση Απόστολου Κακλαμάνη 5/3/2015

 Δήλωση του πρώην Προέδρου της Βουλής κ. Απόστολου Κακλαμάνη για τα περί «καρατόμησής» του από τον κ. Ευ. Βενιζέλο και την πορεία του ΠΑΣΟΚ       

Γνωρίζοντας πόση πικρία και απογοήτευση διακατέχει τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, δε θα σχολίαζα καν τη νέα ασχημία του κ. Ευ. Βενιζέλου, αν δεν φρόντιζε ο ίδιος να δημοσιοποιήσει- όπως έκανε και με τη χυδαία αντίδρασή του, όταν δεν ψήφισα το σκάνδαλο ΕURΟΒΑΝΚ- την υποτιθέμενη «καρατόμησή» μου. Άλλωστε, μόνο θυμηδία θα προκαλούσε το γεγονός, αν  δεν ήταν οι σημερινές συνθήκες τόσο δραματικές, τόσο για τη χώρα, όσο και για το Κίνημά μας. Στη διάλυση του οποίου, χωρίς να είναι άμοιρος ευθυνών και ο κ. Γ. Παπανδρέου με τους «δικούς» του, πρωτοστατεί ο κ. Βενιζέλος με τους «Ηρακλείς» του «Στέμματός» του, τον έναν εκ των οποίων, «αποχωρώντας», προορίζει ως «αντ’ αυτού» για την ολοκλήρωσή της.

Read more...

Σημεία ομιλίας στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ 12-7-14

  1. Η Ελιά, ως εκλογικός και μόνο συνασπισμός, δεν ενθουσίασε τόσο την κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ, ούτε συνένωσε στις εκλογές υπαρκτές και σοβαρές πολιτικές δυνάμεις, πέραν ορισμένων κινήσεων που ανήκουν ή έχουν προέλθει από το ΠΑΣΟΚ, χωρίς ειδικό βάρος στην κοινωνία. Συνεπώς δεν έχει λόγο ύπαρξης. Αντιθέτως, η οργανωτική και πολιτική ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ δεν θα προκαλούσε τις καλόπιστες ή κακόπιστες θέσεις έναντι της «Ελιάς» που δεν επέτρεψαν τη συσπείρωση που θα είχε ένα ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.  

    Read more...

Επιστολή Απ.Κακλαμάνη ενόψει των εκλογών της 25ης Μαΐου 2014 23-5-14

Αθήνα,23 Μαΐου 2014

Αγαπητές/τοί, φίλες και φίλοι,,

Όλοι γνωρίζουμε πόσο κρίσιμες είναι οι εκλογές της μεθαυριανής Κυριακής. Η δημαγωγία και ο λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Καθώς και η στρατηγική της τεχνητής πόλωσης και του διχασμού του λαού μεταξύ Δεξιάς- Αριστεράς, που με ιδιαίτερο ζήλο απεργάζονται μαζί με τη Ν.Δ.

Read more...

Ομιλία στο Συμπόσιο του ΙΣΤΑΜΕ για την 39η επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ 3-9-13

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ & ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ ΠΕΡΙΦ. ΑΘΗΝΑΣ-ΠΑΣΟΚ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΣΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΟΥ ΙΣΤΑΜΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ 39Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ (ΑΘΗΝΑ, 3-09-2013)

 Όσοι ζήσαμε εκείνες τις Ιστορικές στιγμές, ακριβώς τέτοια ώρα πριν από 39 χρόνια και συμμετείχαμε, υπό την ηγεσία του Ανδρέα Παπανδρέου, προσυπογράφοντας την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ, είμαστε υπερήφανοι μαζί με όλους όσοι στρατεύτηκαν ανιδιοτελώς στην 40χρονη σχεδόν πορεία για τις ιδέες που διακηρύξαμε και την στρατηγική που εγκολπωθήκαμε, εκφράζοντας τις μύχιες ελπίδες του έθνους για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική απελευθέρωση με δημοκρατικές διαδικασίες.

Read more...

Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στο "REX" 26/4/2012

2006 SYNEDRIO 4ΟΜΙΛΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ “REX”                         26/4/2012

 

Φίλες και φίλοι,

Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας σήμερα εδώ.

Είναι για μένα μεγάλη τιμή και δικαίωση.

Είναι η επιβεβαίωση ότι η σχέση που μας ενώνει μέσα από μια κοινή πορεία αγώνων αντέχει και σήμερα στα δύσκολα.

Σήμερα δεν πρόκειται να ακούσετε μια από τις γνώριμες πολιτικές ομιλίες μου.

Σας κάλεσα εδώ γιατί θέλω να σας κάνω κοινωνούς και συμμέτοχους μιας μεγάλης αγωνίας που τη νοιώθω για πρώτη φορά στη ζωή μου.

Read more...

Additional information