ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 73Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ «ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ» 12/6/2016

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΠ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 ΓΙΑ ΤΗΝ 73Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ «ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΠΟΡΤΑΣ»

                                                                                         12/6/2016

Πέρασαν 75, σχεδόν, χρόνια. Κι όμως, παραμένει ζωντανή στην εθνική συλλογική μας μνήμη, όπως όλα τα μεγάλα κατορθώματα του λαού μας, η ΜΑΧΗ της ΠΟΡΤΑΣ.

Εδώ, στην Πύλη Τρικάλων, γράφτηκε μια από τις πιο ηρωικές σελίδες της Εθνικής μας Αντίστασης κατά της τριπλής φασιστικής κατοχής 1940-44, Ιταλών, Γερμανών, Βούλγαρων.

Η Μάχη της Πόρτας, έχει όλα τα χαρακτηριστικά που επιβεβαιώνουν το αρχέγονο αγωνιστικό φρόνημα των Ελλήνων.

Από τον Μαραθώνα μέχρι την Πίνδο. Αγώνες και θυσίες αιώνων και ποταμοί αίματος, που πότισαν το δένδρο της Ελευθερίας μας.

Read more...

Ομιλία στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Πατρών 27-6-2014

Η συμπλήρωση μισού αιώνα λειτουργίας του Πανεπιστημίου Πατρών, είναι ένα κορυφαίο εθνικό και πνευματικό γεγονός.

Γνωρίζοντας ότι  η  Παιδεία είναι το θεμέλιο της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, του πολιτισμού και της προόδου ενός λαού, βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε τον αδιάκοπο πνευματικό Αγώνα χιλιάδων ανδρών και γυναικών, καθηγητών, φοιτητών, διοικητικών στελεχών και των άλλων εργαζομένων που καθιέρωσαν το Πανεπιστήμιο Πατρών ως ένα από τα κορυφαία Πνευματικά και Εκπαιδευτικά μας Ιδρύματα.

Read more...

Επικήδειος στον Λεωνίδα Βασιλικόπουλο 3-6-14

 Επικήδειος στον Ναύαρχο Λεωνίδα Βασιλικόπουλο, Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΝ, 3 Ιουνίου 2014

«Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία.»

Το γιο του Στρατηγού του Πυροβολικού Κριτόλαου Βασιλικόπουλου, τον άξιο Αρχηγό του ένδοξου Πολεμικού μας Ναυτικού, τα πατρογονικά γονίδια του οποίου εμπλούτισαν οι μοίρες με αφθονία  αρετών και τόλμης, που κράτησε και τίμησε σε όλη τη ζωή του. Κι οι πρώτες αρετές του ήταν η αγάπη για την Ελευθερία, η αφοσίωση στην Πατρίδα, η ανόθευτη πίστη στη Δημοκρατία, στη κοινωνική δικαιοσύνη και την αδελφοσύνη των ανθρώπων.

 

Read more...

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΣΑΛΙΔΗ 14/3/2012

 

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ πρ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β’ ΠΕΡ. ΑΘΗΝΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΣΑΛΙΔΗ

(ΑΘΗΝΑ, 14 Μαρτίου 2012)

        Ο Γιάννης Πασαλίδης είναι μια από τις ευγενέστερες φυσιογνωμίες του νεότερου ελληνισμού. Ένας σπουδαίος άνθρωπος, επιστήμονας, αγωνιστής και πολιτικός.

Read more...

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΨΑΡΙΑΝΟΥ«ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» 13/1/2012

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΡ. ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ & ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ ΠΕΡΙΦ. ΑΘΗΝΑΣ - ΠΑΣΟΚ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΨΑΡΙΑΝΟΥ«ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»     

              Η περίοδος που διανύουμε, τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι κατεξοχήν περίοδος σύγχυσης. Τα πάντα τελούν «υπό αναθεώρηση». Από, τους πάντες, σχεδόν.

Read more...

Additional information