ΟΜΙΛΙΑ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

ΟΜΙΛΙΑ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ
(4/2/2009)

Κύριε Πρόεδρε, είναι πολύ σωστή και χρήσιμη η πρωτοβουλία του Προέδρου της Βουλής, του κ. Σιούφα, να ασχοληθεί το Σώμα με ιστορικές φυσιογνωμίες του εθνικού μας βίου. Γιατί σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο, πιστεύω ότι έχει ανάγκη ο λαός μας, η χώρα, έχουν ανάγκη οι Εκπρόσωποι του Ελληνικού Λαού στη Βουλή των Ελλήνων, σε μία αναδρομή στο παρελθόν, σε προσωπικότητες και γεγονότα, η μελέτη των οποίων μπορεί να βοηθήσει στην πορεία -που φοβούμαι ότι δεν είναι ξεκάθαρη για όλους μας- στην πορεία αυτού του τόπου σε ένα καλύτερο μέλλον.

Read more...

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΙΤΑΝΙΑ

ΟΜΙΛΙΑ  ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΙΤΑΝΙΑ (14/01/09)

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την παρουσία σας. Ανανεώνουμε σήμερα μια σχέση εμπιστοσύνης χτισμένη μέσα από κοινούς αγώνες δεκαετιών.
Η ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μου είναι για μένα μεγάλη τιμή. Ταυτόχρονα, όμως, είναι μεγάλη και η ευθύνη. Να συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις να αγωνίζομαι μέσα και έξω από τη Βουλή.

Read more...

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (31/10/08)

Θέλω, καταρχήν να συγχαρώ το Πνευματικό Ίδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου για την πρωτοβουλία διοργάνωσης αυτής της επιστημονικής διημερίδας και να εκφράσω τη βαθιά μου συγκίνηση για την ευκαιρία που μου δώσατε να μιλήσω για τον άνθρωπο και τον ηγέτη, που ενέπνευσε τους αγώνες της γενιάς μου.
Η ομιλία μου με τίτλο «Γεώργιος Παπανδρέου - Αγώνες για το έθνος και τη Δημοκρατία» θα μπορούσε να είναι η συντομότερη, που έχω ποτέ εκφωνήσει. Θα αρκούσε να πω απλώς, «η ζωή του».

Read more...

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΓΕΩΡΓΟΓΙΑΝΝΗ "Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΓΕΩΡΓΟΓΙΑΝΝΗ  "Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ" (01/10/08)

Είμαστε εδώ για την  παρουσίαση του νέου βιβλίου ενός πραγματικού δασκάλου και στοχαστή, του καθηγητή Παντελή Γεωργογιάννη. Καταθέτει μια ξεχωριστή και, κατά τη γνώμη μου, ιδιαίτερα αξιόλογη πνευματική συμβολή στον αναγκαίο διάλογο για το μέλλον της δημοκρατίας μας.
Το έργο «ο τελευταίος Καποδίστριας» είναι μια πολιτικά ολοκληρωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη προσέγγιση του κορυφαίου ζητήματος της πολιτειακής μας οργάνωσης και λειτουργίας.

Read more...

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΛΙΑΣΚΟΥ: ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΛΙΑΣΚΟΥ: ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ (11/06/08)

          Ο Ηρόδοτος, ο πατέρας της Ιστορίας, μας δίδαξε ότι «πατήρ πάντων πόλεμος». Από την εποχή του μέχρι σήμερα, η ανθρωπότητα έχει διανύσει μια μεγάλη χρονική απόσταση, ο κανόνας, όμως, του Ηρόδοτου εξακολουθεί, δυστυχώς, να είναι τραγικά επίκαιρος.
Μας υπενθυμίζει πως παρά τις διαρκείς επικλήσεις του αγαθού της ειρήνης και της ανάγκης για τη συμφιλίωση μεταξύ εθνών και λαών, η ισχύς  παραμένει η κυριότερη συνιστώσα στις μεταξύ τους σχέσεις.

Read more...

Additional information