ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΑΜΙΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ «Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ»

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΑΜΙΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ «Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ» (17/03/08)

       Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι σήμερα σ' αυτήν την εκδήλωση, ανάμεσα σε παλιούς φίλους και συναγωνιστές. Aλλά και σε νεώτερους που θα έχουν την ευκαιρία, χάρη σε αυτό το βιβλίο, να προσεγγίσουν την προσωπικότητα ενός μεγάλου πολιτικού ηγέτη που έβαλε τη σφραγίδα του στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, του Ανδρέα Παπανδρέου, ενός ηγέτη ο οποίος αγαπήθηκε και μισήθηκε, επικρίθηκε και λατρεύτηκε όσο λίγοι συχνά και από τους ίδιους ανθρώπους, όπως θα διαπιστώσετε διαβάζοντας το βιβλίο του φίλου και παλιού μου συντρόφου Δαμιανού Βασιλειάδη.

Read more...

ΟΜΙΛΙΑΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ του Γ. ΚΑΠΡΑΝΟΥ «ΦΛΟΓΙΣΜΕΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ»

ΟΜΙΛΙΑΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ του Γ. ΚΑΠΡΑΝΟΥ «ΦΛΟΓΙΣΜΕΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ»
(27/2/08)

Νιώθω ξεχωριστή χαρά που παρουσιάζω σήμερα το βιβλίο του Γιώργου Καπράνου «Φλογισμένοι Δρόμοι», με το οποίο ο συγγραφέας συνεχίζει το δημιουργικό του δρόμο στη σύγχρονη πεζογραφία. Τον Γιώργο Καπράνο τον ξέρουν πολύ μέσα από τη μεγάλη πολιτική, δημοσιογραφική και κοινωνική του δράση. Τον γνωρίζουν όμως ήδη αρκετοί και μέσα από τον συγγραφικό του έργο, που περιλαμβάνει, ήδη, τέσσερις νουβέλες με λαογραφικό περιεχόμενο και δύο εξαιρετικά μυθιστορήματα, τα «Όταν βρέχει, να κοιτάς ψηλά» και «Θα με βρεις στον αστερισμό του Ωρίονα».

Read more...

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ (25/4/07)

Θέλω κατ' αρχήν να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνατε, με την πρόσκλησή σας, να είμαι ομιλητής σ' αυτή την εκδήλωση. Και να σας διαβεβαιώσω ότι αισθάνομαι βαθειά μέσα μου τη συγκίνηση αλλά και την ευθύνη απέναντί σας.

Read more...

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ

ΟΜΙΛΙΑ  ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ   (23/4/07)

Ένα ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε πρόσφατα από την κρατική τηλεόραση, μου έφερε έντονα στο νου μια από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της ελληνικής κοινωνίας της δεκαετίας του 1960. Ήταν εκείνο το καλοκαίρι που σε απόσταση μόλις λίγων δεκάδων μέτρων, οι Αθηναίοι, αλλά και οι υπόλοιποι πολίτες αυτού του τόπου που το επιθυμούσαν, είχαν την ευκαιρία να διαλέξουν ανάμεσα σε δυο θεατρικές παραστάσεις. Η μία ήταν η «Όμορφη πόλη» του Μίκη Θεοδωράκη και η άλλη η «Οδός ονείρων» του Μάνου Χατζηδάκη.

Read more...

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ Δ.Σ.Α ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΚΤΩ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ Δ.Σ.Α ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΚΤΩ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ (19/4/07)

Η εγκληματικότητα, αυξανόμενη ραγδαία και διευρυνόμενη συνεχώς με νέες μορφές και μέσα οργάνωσης και δράσης άγνωστα, σχεδόν, πριν από λίγα χρόνια στην Ελλάδα, έχει καταστεί τόσο πολύ επικίνδυνη, ώστε ν' αποτελεί σήμερα, ένα από τα σοβαρότερα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα που επείγει η αντιμετώπισή τους.

Read more...

Additional information