ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ Α. ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ  ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ Α. ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ  (21/2/07)

Όταν, πριν από μερικούς μήνες διάβασα για πρώτη φορά το βιβλίο της Αρτέμιδος Στασινοπούλου - Φριζή, κυρίαρχο από τα συναισθήματά μου ήταν η βαθειά συγκίνηση. Μπροστά στα μάτια μου ξεδιπλώθηκε μια συναρπαστική προσωπικότητα, ένας άνθρωπος πλούσιος σε συναισθήματα, που η μοίρα τον προόριζε να καταταγεί στις τάξεις των ηρώων.

Read more...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ Θ. ΔΕΥΤΟΥ «ΜΗ ΡΩΤΑΣ ΓΙΑΤΙ» 15/2/07

ΟΜΙΛΙΑ  ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ Θ. ΔΕΥΤΟΥ «ΜΗ ΡΩΤΑΣ ΓΙΑΤΙ»                                                                      (ΑΘΗΝΑ, 15/2/07)


    Ο εμφύλιος πόλεμος, υπήρξε η μεγαλύτερη εθνική τραγωδία –μαζί με την μικρασιατική καταστροφή- της νεότερης ελληνικής ιστορίας.
    Σημάδεψε ανεξίτηλα την πορεία αυτού του τόπου για περισσότερο από μισό αιώνα.
    Επηρέασε αρνητικά την εξέλιξη της κοινωνίας, της οικονομίας και του πολιτικού βίου. Δημιούργησε χάσματα ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις και στέρησε από την Ελλάδα το δικαίωμα να διεκδικήσει, με εσωτερική ενότητα του λαού της, τα εθνικά της δίκαια.
    Όλα αυτά είναι γνωστά. Έχουν αναδειχθεί μέσα από τον πολιτικό προβληματισμό, την ιδεολογική αντιπαράθεση, την επιστημονική έρευνα.    
    Μοιραία, γεγονότα τέτοιας κλίμακας, όπως ο πόλεμος –και μάλιστα ο εμφύλιος- αντιμετωπίζονται ως «εθνικές τραγωδίες».

Read more...

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ  ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ  (12/2/07)

Όταν η πείρα μισού αιώνα στη δημοσιογραφία και στη δημόσια ζωή συναντιέται με τη δημιουργική φαντασία, την ιστορική γνώση και τη μεστή εννοιολογικά και γλωσσικά γραφίδα, τότε το αποτέλεσμα είναι ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα, όπως αυτό που παρουσιάζουμε σήμερα.

Read more...

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΑΧΑΙΡΑ

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΑΧΑΙΡΑ (31/1 /07 )

Νιώθω μεγάλη χαρά και ξεχωριστή τιμή που βρίσκομαι σήμερα ανάμεσα στους συναδέλφους δικηγόρους της Αθήνας και τόσους άλλους φίλους ως συμπαρουσιαστής του βιβλίου του συναδέλφου μας, φίλου και συναγωνιστή για μισό σχεδόν αιώνα, Ευάγγελου Μαχαίρα, με τίτλο «Η ιστορία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών».

Read more...

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΝΗΜΗΣ «20 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ Π.ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟ»

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΝΗΜΗΣ «20 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ Π.ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟ» (4/12/06)

Πέρασαν είκοσι χρόνια. Κι όμως εμένα μου φαίνεται πως είναι ακόμα παρών. Συχνά τον βλέπω να μπαίνει στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής από την αριστερή είσοδο, να τη διασχίζει οριζοντίως περνώντας ανάμεσα από τις πτέρυγες του Κ.Κ., του ΠΑΣΟΚ, του Κέντρου, των ανεξαρτήτων.

Read more...

Additional information