ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟΦΡΑΣΤΟ ΓΕΡΟΥ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟΦΡΑΣΤΟ ΓΕΡΟΥ (10/11/06)

Επιθυμώ, κατ' αρχήν να απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικότερα στο Εργαστήριο Πειραματικής Παιδαγωγικής για την πρωτοβουλία του να διοργανώσει αυτή την ημερίδα.

Read more...

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΚΩΒΟ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΚΩΒΟ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ (9/7/06)

Η πόλη του Λαυρίου τιμά σήμερα ένα από τα επιφανέστερα τέκνα της, τον Ιάκωβο Διαμαντόπουλο, τον πολιτικό, τον επιστήμονα, τον άνθρωπο.

Στις νεότερες γενιές, το όνομα του Ιάκωβου Διαμαντόπουλου ίσως να μην είναι τόσο γνωστό. Όμως, αυτός ο πολιτικός άνδρας, υπήρξε ένας από τους πρωταγωνιστές της εθνικής μας ζωής για μια σημαντική χρονική περίοδο του 20 ου αιώνα.

Read more...

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ 6ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ 6ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (6/7/06)

Με ξεχωριστή χαρά και συγκίνηση απευθύνομαι σε όλες και όλους εσάς που συμμετέχετε στο 6ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποντιακού Ελληνισμού.

Σας μεταφέρω το θερμό, πατριωτικό χαιρετισμό του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου του Γιώργου Παπανδρέου.

Read more...

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΩΝ (26/6/06)

Βρίσκομαι, για μια ακόμη φορά, ανάμεσα στους ξεχωριστούς συνανθρώπους μας, τους επιστήμονες και τους εθελοντές του Ιατρικού Κέντρου Θυμάτων Βασανιστηρίων και όλους εσάς που ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση που μας απηύθυναν να προσέλθουμε, αυτή τη συμβολική ημέρα εδώ, για να καταθέσουμε την αγωνία μας και να διαδηλώσουμε την υποστήριξή μας στο έργο τους.

Read more...

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (23/6/06)

Σήμερα ο Ανδρέας επιστρέφει για μια ακόμη φορά στη γενέθλια γη του. Εδώ, στο Καλέντζι, όπου βρίσκονται οι ρίζες μιας οικογένειας, η οποία για περισσότερο από έναν αιώνα πρωταγωνιστεί στην πολιτική ιστορία του τόπου μας.

Στο γενάρχη της Γεώργιο Παπανδρέου οφείλει η Ελλάδα το πολυκομματικό καθεστώς της και την εδαφική της ακεραιότητα -όταν έγινε πεδίο της πρώτης σύγκρουσης ανάμεσα στα δύο μεταπολεμικά στρατόπεδα ,Ανατολή και Δύση -και

Read more...

Additional information