ΟΜΙΛΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ πρ. ΠΡ. ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΕΒΕΡΤ

ΟΜΙΛΙΑ  ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ πρ. ΠΡ. ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΕΒΕΡΤ (22/6/11)

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, υποθέτω ότι αυτές οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης πρέπει να σημαίνουν κάτι πιο πέρα από αυτό που, αν θέλετε, είναι το στοιχειώδες καθήκον ανθρώπων που είτε συμπορεύτηκαν είτε βρέθηκαν σε αντίθετα στρατόπεδα, γιατί αφορούν την ιστορία του τόπου, την πορεία του τόπου. Από αυτές τις εκδηλώσεις θα πρέπει οι γενιές που ακολουθούν, αλλά και οι υπάρχουσες γενιές, ιδιαίτερα στον πολιτικό στίβο, να προβληματίζονται και να συνειδητοποιούν περισσότερο το ρόλο τους στα κοινά.

Read more...

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΑ Τ.Ε.Ι. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ  ΣΤΑ Τ.Ε.Ι. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ (8/6/2011)


Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και ικανοποίηση που μετέχω σήμερα στην εκδήλωση για την επέτειο των 30 χρόνων λειτουργίας του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου . Με συγκίνηση έρχονται στο νου μου οι κοινωνικοί και πολιτικοί αγώνες μετά την μεταπολίτευση, συνέχεια των προδικτατορικών αγώνων με στόχο την ανάδειξη της παιδείας ως βασικού μοχλού ανάπτυξης και προόδου της ελληνικής κοινωνίας.

Read more...

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ (12/12/2010) 


                                           

Είναι η δεύτερη φορά που καλούμαι να προλογίσω μία έκδοση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Πριν δέκα περίπου χρόνια, με την ιδιότητα του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων προλόγισα ένα φωτογραφικό λεύκωμα όπου η δύναμη της εικόνας έδινε το μέγεθος της προσφοράς των Ελλήνων Προσκόπων στις εθνικές και κοινωνικές εξελίξεις την περίοδο 1910-1960, μία από τις πιο σημαντικές περιόδους της Ιστορίας του τόπου μας.

Εκεί μιλούσαν οι Εικόνες και όχι αυτοί που απεικονίζονται στις εικόνες.

Read more...

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ (9.10.10)

Πριν προχωρήσω στην ομιλία μου, επιθυμώ να ευχαριστήσω θερμά τόσο την Ένωση Κυπρίων Μαγνησίας και τη Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Βόλου, όσο και τη Νομαρχία Μαγνησίας για την τιμητική πρόσκληση στην εξαιρετική αυτή εκδήλωση, η οποία μαρτυρεί την πατριωτική τους στάση απέναντι στο μέγιστο των εθνικών μας θεμάτων.
Είναι γνωστό  ότι ο πολιτικός χρόνος και ο ιστορικός χρόνος είναι δύο διαφορετικά μεγέθη.
Ο ιστορικός χρόνος εκτείνεται και έξω από τα στενά όρια του σήμερα και προσδιορίζει τις αξίες και τη στάση λαών και εθνών. Είναι μαζί το χθες και το σήμερα και το αύριο. Πολλές φορές, όμως, ο πολιτικός χρόνος, οι αποφάσεις και οι επιλογές μιας συγκεκριμένης ιστορικής συγκυρίας καθορίζουν τη διάρκεια της ιστορικής παρουσίας ενός λαού ή ενός έθνους.

Read more...

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ «ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ «ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ (28.9.10)

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 25 χρόνων από τη δημιουργία του Παμποντιακού Συλλόγου «Η Αργώ», καθώς και από την έναρξη του θεσμού του «Ποντιακού Τριημέρου», επιθυμώ να απευθύνω προς τα μέλη της «Αργούς» και προς όλους τους Ποντίους αδελφούς, τον θερμό πατριωτικό μου χαιρετισμό.

Read more...

Additional information