ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ 29/8/2016

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και υπουργός Παιδείας, Απόστολος Κακλαμάνης, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με χθεσινή του δήλωση, δήλωσε σήμερα τα εξής:

«Επιβεβαιώνοντας την κριτική που, ως γνωστόν, διαχρονικώς ασκώ στην ποιότητα της ενημέρωσης που μας παρέχουν ορισμένα ΜΜΕ, κάποια εξ αυτών έσπευσαν να διαβάσουν … ανάποδα τη δήλωσή μου για το άρθρο 28 και μόνον του υπό συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

Προκειμένου, λοιπόν, να τη διαβάσουν σωστά, διευκρινίζεται ότι αναφέρομαι μόνο στη ρύθμιση για την εργασιακή ειρήνη, που αποκαθίσταται με τις διατάξεις αυτές και, μάλιστα, προσθέτω ότι θα έπρεπε να ληφθεί πρόνοια και για τους απολυθέντες και μάλιστα προσφάτως, αυθαιρέτως, ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς.

Πιστεύω ότι για το προσωπικό, τόσο των δημοσίων, όσο και των ιδιωτικών σχολείων, πρέπει να ισχύουν οι αυτοί κανόνες και τα αυτά συμβούλια, υπό τον έλεγχο, πάντοτε, της Πολιτείας.»

Χαιρετισμός στην εκδήλωση του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Βουλής 29/1/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29/1/2016  

“Η απαξίωση του Κοινοβουλίου και των άλλων δημοκρατικών μας θεσμών απειλεί τη λαϊκή κυριαρχία, στην οποία και μόνον στηρίζεται η αληθινή Δημοκρατία.

Read more...

Δήλωση Απόστολου Κακλαμάνη για την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Β' Αθήνας 7/9/2015

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης θα είναι υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στη Β’ Περιφέρεια της Αθήνας, αλλά στη μη εκλόγιμη, τελευταία θέση της λίστας!

Read more...

Δήλωση Απόστολου Κακλαμάνη με αφορμή την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ 3/9/2015

Δήλωση Απόστολου Κακλαμάνη με αφορμή την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ

3/9/2015

Σαν σήμερα, στις 3 Σεπτέμβρη 1974, με επικεφαλής τον Ανδρέα Παπανδρέου, ιδρύσαμε το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, ως εκφραστή  των πόθων του λαού, όχι για την αποκατάσταση, απλώς, της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, αλλά για τον πραγματικό εκδημοκρατισμό και εκσυγχρονισμό της χώρας και τη δημιουργία ενός κράτους δικαίου και κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης.

Read more...

Δήλωση για τη φοροδιαφυγή και τις "νέες" εξαγγελίες αναποτελεσματικών ελέγχων 29/7/2015

ΔΗΛΩΣΗ  

του πρώην Προέδρου της Βουλής  Απόστολου Κακλαμάνη

                                               

    Αθήνα, 29/7/2015

Θέμα: Φοροδιαφυγή. Και «νέες» εξαγγελίες αναποτελεσματικών ελέγχων

                                     

Η Ελλάδα θα συνεχίσει να φέρει διεθνώς το «στίγμα» της χώρας με την τερατώδη φοροδιαφυγή κεφαλαίων, που μεταφέρθηκαν προ και κατά τη διάρκεια της κρίσης στο εξωτερικό.

Ο υπουργός κατά της διαφθοράς και πρώην επικεφαλής της Αρχής για το «ξέπλυμα», κ. Νικολούδης, δήλωσε στις 20 Ιουλίου, ενώπιον του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα και του κ. Αλεξιάδη, αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών και πρώην συνδικαλιστή του κλάδου των εφοριακών, στην πολλοστή, κατά τα τελευταία χρόνια, σύσκεψη για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τα εξής: «Ξέρουμε και τα πρόσωπα και τα ποσά».

Ο κ. Νικολούδης, είναι μια από τις ολίγες επιτυχείς επιλογές του κ. Τσίπρα, γνωστός για την ευσυνειδησία του και, κυρίως, την αποτελεσματικότητά του, αν δεν τον …καταργούν, όπως έγινε από την κυβέρνηση Σαμαρά.

Ερωτάται, λοιπόν:

Read more...

Additional information