Συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών 5/2/2015

kaklamanis 15x21

 

 

 

 

 

 

Συνέντευξη του πρώην Προέδρου της Βουλής, κ. Απόστολου Κακλαμάνη στην Εφημερίδα των Συντακτών και τον δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Κουκλουμπέρη, 05/02/15

ΕΡ. 1 Ύστερα από 40 χρόνια παρουσίας, δε θα δώσετε το «παρών» στη νέα Βουλή. Γιατί και πώς αισθάνεστε;

Α.Κ. Διακατέχομαι από ανθρώπινη ικανοποίηση – όχι αλαζονεία -  αλλά και από αισθήματα ευγνωμοσύνης προς τους συνεργάτες μου και τους προσωπικούς μου φίλους που στάθηκαν δίπλα μου, χωρίς να με εκθέσουν σε δίκαια ή κακόβουλα σχόλια. Πρωτίστως, όμως, ευγνωμονώ τον ανώνυμο δημοκράτη και ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ που, χάρη στο σταυρό προτίμησής του, είμαι ο μόνος βουλευτής που εκλεγόταν από το 1974 αδιαλείπτως και στις πρώτες θέσεις της Β’ Αθηνών, της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας.

Δεν συμμετείχα, ως υποψήφιος, ειδικώς και μόνο, όπως δήλωσα, σ’ αυτές τις εκλογές.

Read more...

Συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών - Δευτέρα 17-11-2014

img2 Συνέντευξη Απόστολου Κακλαμάνη    στην Εφημερίδα των Συντακτών

Δευτέρα 17.11.2014

  Συνέντευξη στον Χάρη Ιωάννου

1. Πριν από 32 χρόνια ως υπουργός Εργασίας φέρατε τον ισχύοντα σήμερα συνδικαλιστικό νόμο, για τον οποίο η τρόικα απαιτεί από την κυβέρνηση ριζικές αλλαγές. Εσείς συμφωνείτε;

Αν συμφωνούσα, αυτό θα σήμαινε επιστροφή στο καθεστώς του ν.330/76 της Ν.Δ. με τα lock out και όλο το οπλοστάσιο κάθε ασύδοτου εργοδότη. Είμαι περήφανος γιατί, ως υπουργός Εργασίας της πρώτης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον καταργήσαμε. Θα ήταν όμως χρήσιμο να υπενθυμίσω ότι τον ν.1264/82 καταψήφισαν όχι μόνο οι βουλευτές της Ν.Δ., αλλά και της τότε «Αριστεράς». Κοινός στόχος, η υπονόμευση της μεγάλης εκείνης ειρηνικής, δημοκρατικής και κοινωνικής επανάστασης και του ΠΑΣΟΚ ως φορέα της.

Read more...

Δήλωση στο ΑΠΕ για τη μη υπερψήφιση της τροπολογίας για τα χρέη προς το Δημόσιο 14-11-14

kaklamanis 15x21
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Β’ περιφ. Αθήνας - ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης, απαντώντας σε ερώτηση του κ. Μιχάλη Ψύλλου, δημοσιογράφου του ΑΠΕ, σχετικά με τη μη υπερψήφιση της εκπρόθεσμης τροπολογίας που κατέθεσε η κυβέρνηση για τα χρέη προς το Δημόσιο, δήλωσε τα εξής:

Η τακτική της κυβέρνησης και, ιδιαιτέρως, ορισμένων υπουργών, όπως ο επί των Οικονομικών, να χρησιμοποιούν τη Βουλή ως υπηρεσία διεκπεραίωσης οποιωνδήποτε κυβερνητικών αποφάσεών τους, έχει αποθρασύνει τους εκπροσώπους των δανειστών μας και εξασθενίζει εξ αντικειμένου, τα διαπραγματευτικά της μέσα, κυριότερο των οποίων είναι η μη δεδομένη, ούτως ή άλλως, ψήφος της Βουλής. Αυτό είναι το άμεσο πολιτικό ζήτημα που, όσους δεν το αντιλαμβάνονται, πρέπει ο κ. Πρωθυπουργός να τους απομακρύνει από την κυβέρνηση.

Read more...

Αιματοχυσία αμάχων Παλαιστίνης-Δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ 14-7-14

Την άμεση παρέμβαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάπαυση του πυρός, την προστασία όλων των αμάχων και την απομόνωση κάθε αδιάλλακτου στοιχείου οιασδήποτε πλευράς που υπονομεύει την ειρηνική συμβίωση Παλαιστινίων και Ισραηλινών εντός των δύο ανεξαρτήτων και ισοτίμων μεταξύ τους κρατών, ζητά με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ  ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, πρώην πρόεδρος της Bουλής και τέως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας με τον παλαιστινιακό λαό.

 

Read more...

Συνέντευξη στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία 6-4-14

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗ ΘΕΛΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

«Αν ζούσε ο Ανδρέας, κι εκείνος θα ψήφιζε το Μνημόνιο...»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον ΝΙΚΟ ΛΑΚΟΠΟΥΛΟ

Ο Απόστολος Κακλαμάνης είναι στη Βουλή από το 1974. Μας υποδέχτηκε στο γραφείο του στη Βουλή έτοιμος να διακόψει ανά πάσα στιγμή τη συνέντευξη. «Εγώ είμαι πολιτικός. Δεν θέλω πορτρέτα!», είπε αλλά δέχτηκε να φωτογραφηθεί για τις ανάγκες της συνέντευξης.

 

Read more...

Additional information