Τροπολογία για κατάργηση "αμνήστευσης" στελεχών τραπεζών 6-6-13

 

 

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΣΘΗΚΗ   

 

Στο σχέδιο νόμου « Πρόγραμμα διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες και τροποποιήσεις του ν. 3869/2010»

 

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

 

 Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης «Διαμόρφωση φιλικού αναπτυξιακού περιβάλλοντος κ.λ.π.» και λίγες ώρες προ της τελευταίας συνεδριάσεως, στις 4/4/2013, κατατέθηκε από βουλευτές της Ν.Δ., έγινε δεκτή από τον αρμόδιο υπουργό και ενσωματώθηκε χωρίς συζήτηση ως άρθρο 78 του νομοσχεδίου, που αποτέλεσε το ν. 4146/2013 (ΦΕΚ 90 18/4/2013), τροπολογία έχουσα ως εξής:

 

Read more...

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ 24/2/2012

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

 

Στην πρόταση νόμου «Τροποποίηση του ν. 3213/2003 «Δήλωση και έλεγχος περιουσιακής κατάστασης βουλευτών, δημοσίων λειτουργών, ιδιοκτητών ΜΜΕ και άλλων κατηγοριών προσώπων»

 

Προς τη Βουλή των Ελλήνων

Read more...

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ:ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΩΝ TΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ:ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΩΝ TΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ (6/11/08)

Κυρία Πρόεδρε, είναι μια πρόταση νόμου η οποία προφανώς έχει τα θετικά της στοιχεία, για τα οποία εγώ τοποθετούμαι θετικά για αυτή. Έχει, όμως, και τις αδυναμίες της, που οφείλονται, κυρίως, στο ότι προφανώς δεν έχει τύχει μιας επεξεργασίας τέτοιας, ώστε η αποδοχή και η εφαρμογή της ως νόμου του κράτους να μην δημιουργεί ζητήματα, να μην δημιουργήσει προβλήματα, κάτι που είμαι βέβαιος ότι δεν είναι στις προθέσεις των συναδέλφων του ΣΥΡΙΖΑ που την κατέθεσε.

Read more...

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ: ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ: ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ (28/8/08)

          Κυρία Πρόεδρε, παρακολουθώντας τη συνεδρίασή μας θα ήθελα, εκτός από ορισμένες απόψεις που θέλω να διατυπώσω για το θέμα μας, την πρόταση νόμου για τις πυρόπληκτες περιοχές, θέλω να διατυπώσω και ορισμένες σκέψεις που νομίζω ότι είναι χρήσιμο να ακουστούν.
Είναι φανερό, κυρία Πρόεδρε, ότι ο τόπος δεν πάει καλά. Δεν πάμε καλά.

Read more...

ΟΜΙΛΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: "ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ" ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΟΜΙΛΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: "ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ" ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (1/2/08)

          Κύριε Πρόεδρε, αναφέρομαι σ' όλα όσα είπαν οι συνάδελφοι, τα ορθά και αυτονόητα για το περιβάλλον. Αναφέρομαι στον με επιταχυνόμενους ρυθμούς αυξανόμενο κίνδυνο, που γίνεται αισθητός κάθε μέρα και περισσότερο και βεβαίως στην ανάγκη η εκπαίδευση, το εκπαιδευτικό σύστημα -αν και δεν πρέπει να περιοριζόμαστε μόνο σ' αυτό- να παίξει το ρόλο του για την ευαισθητοποίηση ιδιαίτερα των νέων, αλλά και για την παροχή των αναγκαίων γνώσεων, ώστε αυτή η ευαισθητοποίηση να τις χρησιμοποιήσει, να τις αξιοποιήσει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Read more...

Additional information