Ερώτηση στον υπ Περιβάλλοντος για τις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση 11-11-2014

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής 11/11/2014IMG 2012 07 08 9 369

 Κοινοβουλευτικός έλεγχος

Θέματα:

1) Εφαρμογή του νόμου στις κρίσεις προϊσταμένων Δ/νσεων και Τμημάτων στις δημόσιες υπηρεσίες με βάση τα προσόντα των κρινόμενων.

2) Να τοποθετηθούν δασολόγοι και δασοπόνοι στα 150 δασονομεία που διατηρούνται και ν’ αποτελέσουν τμήματα ή αυτοτελή γραφεία υπό τον Δασάρχη.

 

(ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ Χρήστος Μαρκογιαννάκης)

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Δυστυχώς, από τις οκτώ αναφορές-ερωτήσεις, απόψε θα συζητηθούν μόνο δύο. Θα πρέπει, λοιπόν, να γίνει κάτι με τη συμπεριφορά των Υπουργών απέναντι στο Κοινοβούλιο.

Σε ό,τι αφορά τώρα την ερώτησή μου, την απηύθυνα στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στους Υπουργούς Υποδομών και Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και στον παρόντα Υπουργό Περιβάλλοντος. Η ερώτησή μου έχει δύο σκέλη.

Read more...

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών για την αντιμετώπιση των ζημιών από την κακοκαιρία 27-10-14

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών

(η ερώτηση θα συζητηθεί στην

Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 30/10/14)

Οι ραγδαίες και πρωτοφανείς σε όγκους βροχοπτώσεων καταιγίδες της περασμένης εβδομάδος, προκάλεσαν πολύ σοβαρές καταστροφές σε σπίτια, οικιακό εξοπλισμό και υποδομές σε όλες τις πληγείσες περιοχές της χώρας. Ειδικότερα στην Αττική και στους δήμους Ιλίου, Περιστερίου, Αγίας Βαρβάρας και Αγίων Αναργύρων, έχει καταστραφεί ο οικιακός εξοπλισμός αρκετών σπιτιών που, προσωρινώς τουλάχιστον, δεν κατοικούνται, καθώς επίσης δημοτικές και ιδιωτικές υποδομές και εν εξελίξει έργα και επιπλέον τοπικά δίκτυα απορροής των υδάτων και αποχέτευσης.

Read more...

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπ.Οικονομικών 25-9-14

ΕΠΙΚΑΙΡΗ  ΕΡΩΤΗΣΗ

 Προς  τον  Υπουργό Οικονομικών  

 

Θέμα: Προτείνεται να νομοθετηθεί τεκμήριο (μαχητό) περί μη καταβολής των νομίμων φόρων για σημαντικά ποσά που έχουν διαρρεύσει από 1-1-2009 μέχρι 17-6-2012 στο εξωτερικό. Επιβολή φόρου 30-40% ανά ύψος ποσού και μείωσή του στο ήμισυ για ποσά που «επαναπατρίζονται» για μια 5ετία, τουλάχιστον, στην Ελλάδα.

Το πρόβλημα της τεραστίων διαστάσεων διαρροής κεφαλαίων σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού και, κυρίως, η αδυναμία των αρμοδίων αρχών να αποκαλύψουν τα μη νομίμως φορολογηθέντα ποσά, εξοργίζει την πάσχουσα από την οικονομική κρίση κοινωνία μας.

Read more...

Ερώτηση προς τον Υπ.Παιδείας για τους Έλληνες φοιτητές του εξωτερικού 18-8-14

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Η οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της στο διαθέσιμο εισόδημα της πλειονότητας των οικογενειών, κατέστησε μεταξύ των άλλων, αδύνατη την παραμονή και συνέχιση των σπουδών των πλείστων από τους έλληνες φοιτητές σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ευρώπης και της Αμερικής. Πολλοί από αυτούς ευρισκόμενοι ακόμη και σε πολύ προχωρημένο στάδιο επιστρέφουν ύστερα από πολυετή οικονομική αιμορραγία των οικογενειών τους και με τις συνέπειες συναισθημάτων ματαίωσης και αδιεξόδου για το μέλλον τους.

Read more...

Ερώτηση για τα κληροδοτήματα που διαχειρίζεται η Μητρόπολη Ιωαννίνων 23-6-2014

logo el

 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ΑΘΗΝΑΣ - ΠΑΣΟΚ

     πρώην ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας

Εν όψει της εκλογής του νέου Μητροπολίτη Ιωαννίνων, το θέμα της μεγάλης περιουσίας των κληροδοτημάτων, που διαχειρίζεται η εν λόγω Μητρόπολη, εμφανίζεται και πάλι ως το «διακύβευμα» της εκλογής αυτής. Κακώς, βεβαίως, αφού η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας μας, για την καλύτερη επιλογή της, θα σταθμίσει πνευματικά και γενικώς ηθικής φύσεως και όχι υλικής φύσεως κριτήρια ή χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του νέου Μητροπολίτη Ιωαννίνων.

Read more...

Additional information